Spennende Artic Race løype

07.01.2016

 

I år er det Nordland, med Helgeland og Bodø som blir området det skal kjempes i. Alle de fire etappene går rundt polarsirkelen, inngangen til polarlandskapet.

 

Arctic Race 2016 som går fra 11. til 14. august åpner i Fauske, går via Bodø og tilbake til Rognan, og målgang. Lagpresentasjonen, dagen før rittet starter er lagt til Bodø. I 2016 blir det mye sykling i Bodø hvor også NM skal gå. Byen feier også sitt 200-årsjubileum.


Både Europaminister Elisabeth Aspaker, ASO-direktør Jean-Étienne Amaury, og selvfølgelig rittleder Knut-Eirik Dybdal snakket alle entusiastisk om årets løype.

Forskjellige typer ryttere vil ha muligheter, med to sprintavslutninger og en variert og en noe uforutsigbar tredjeetappe. Det er vanskelig å tippe hvilke ryttere som vil utmerke seg spesielt, men det blir spennende å følge Alexander Kristoff og de andre norske gutta sier Thor Hushovd, vinner av den første utgaven av Arctic Race of Norway.

Rittdetaljer
1. etappe: Rittet starter i Fauske torsdag 11. august og er årets nordligste etappe. Etter å ha krysset Saltstraumen vil det etter all sansynlighet være sprinterne som vil kjempe om seieren i Rognan. Et hinder for gutta med de største lårene er en tøff stigning som kan splitte feltet 20 kilometer før mål.

 
2. etappe: Etter å ha krysset Polarsirkelen etter starten i Mo i Rana, kan rytterne få uberegnelige vindforhold ved Sandnessjøen. På etappen vil de se de fantastiske Syv Søstre. Korgfjellet, som er målgang på tredje etappe, krysses tidlig på denne etappen.

 

3. etappe: Dette er kongeetappen i denne fjerde utgaven, og rittets sammenlagtseier kåres  trolig etter denne etappen. Starten går i Nesna, før rytterne passerer Mo i Rana to ganger. Tre kategoriserte stigninger skal krysses før vinneren skal kåret på Korgfjellet (8,9 km à 6,3%), som er den høyeste målgangen i Arctic Race noen gang.

 

4. etappe: Den avsluttende etappen 14. august starter på Polarsirkelen i Rana kommune, før feltet drar nordover mot Bodø. Hvem som skal reise hjem med den blå trøya må følge med om han skal gjøre som Thor Hushovd (2013), Steven Kruijswijk (2014) og Rein Taaramäe (2015) gjorde.

 
Etappene Arctic Race of Norway 2016
Etappe 1: Fauske – Rognan 176,5 km
Etappe 2: Mo i Rana – Sandnessjøen 198 km
Etappe 3: Nesna – Korgfjellet 160 km
Etappe 4: Polarsirkelen (Rana) – Bodø 193 km

 

For mere spennende sykkelsoff abonner på GRUPPETTO - se våre tilbudspakker

 

 

Tags:

Please reload

Nyere innlegg

Les siste Gruppetto - Turtips +++

10.03.2020

1/9
Please reload

Tidligere innlegg

February 4, 2020